Appetite | Leren houden van eten & je lichaam – Willemieke Kars

Willemieke Kars Once Upon A Taste portret

Appetite | Leren houden van eten & je lichaam – Willemieke Kars

Episode 45
1:08:20

Appetite | Leren houden van eten & je lichaam – Willemieke Kars

Meer dan 15 jaar lang liep ze rond met een eetprobleem waar ze niemand over vertelde. Toen ze besloot om alle schaamte over de schutting te gooien en erover begon te praten, ontstond er ruimte voor heling. In haar podcast Appetite gaat voormalig portretfotograaf, coach en ervaringsdeskundige Willemieke Kars in gesprek met vrouwen die een complexe relatie hebben, of hebben gehad met eten en hun lichaam. De persoonlijke verhalen zijn ontwapenend, eerlijk & aanstekelijk authentiek. Met dit project wil Willemieke stimuleren dat we massaal uit de schaduw stappen en ons verhaal gaan delen. Want delen is helen. Van al haar gasten maakte Willemieke een prachtig portret om de vrouw achter het verhaal in het licht te zetten. 

In aflevering 45 van Once Upon A Taste de Podcast vertelt Willemieke Kars hoe zij na 15 jaar in stilte vechten met haar eetstoornis nu energie over heeft om te investeren in haar dromen en andere vrouwen helpt om het vertrouwen in hun lichaam terug te vinden, zorgeloos te genieten van eten en authentiek te leven. Over hoe houden van eten, een succesvolle vrouw zijn én een moeilijke relatie met eten hand in hand kunnen gaan. We bespreken wanneer eten een ‘probleem’ wordt, het grijze gebied en de eerste stapjes die je kunt zetten om de relatie met jezelf te verbeteren.

Je vindt Appetite de podcast op Spotify. Als er iets is in deze aflevering, of uit Appetite de podcast dat je geraakt heeft en je nieuwsgierig bent geworden naar wat Willemieke allemaal doet. Ga dan naar www.willemiekekars.nl en ontdek wat zij voor jou kan betekenen als je graag je relatie met voeding en je lichaam wil verbeteren.

 

Willemieke Kars Appetite Coaching

Listen to the specific part

24:14
Diëtist
31:50
Liefde voor eten én een ‘’eetprobleem’’
33:09
Succesvolle vrouwen met een eetstoornis
45:26
Wanneer wordt (niet) eten een probleem
56:02
Voelen

Episode Transcript:

Je hoeft het niet alleen te dragen

Eten is om te voeden en ook om van te genieten. Maar zo ervaart helaas lang niet iedereen dat. Het kan ook een eenzame strijd zijn. Maar dat hoeft het niet te zijn! In Appetite de podcast vertellen Willemiekes gasten enorm gedetailleerd en openhartig over hun uitdagingen met hun relatie met eten en hun lichaam. Waar ze tegenaan liepen en de hulp die ze hebben gehad. Het geeft een heel veilig en hoopvol gevoel. Ook als je geen ‘’eetprobleem’’ hebt. Want ik denk dat we allemaal van tijd tot tijd moeite hebben om lief voor onszelf te zijn. En daar gaat de podcast ook over. Tools om liever te zijn voor je lichaam, het huis waarin je woont.

Open water

Meet your hosts:

Willemieke Kars

Willemieke Kars

Voeding & lichaamsbeeld Coach - Ervaringsdeskundige

Jamie Penders - Once Upon A Taste Podcast

Jamie Penders

Host - Once Upon A Taste de Podcast

Type at least 1 character to search