BUIT Eetbare natuur – Gydo van der Wal

Gydo van der Wal - Buit (Fotografie: Adrienne Wildeman)

BUIT Eetbare natuur – Gydo van der Wal

Episode 41
1:16:48

BUIT Eetbare natuur – Gydo van der Wal

We gaan naar buiten en halen de Buit binnen. Van eetbare natuur en koken op open vuur tot her-verwilderende reizen en wildplukwandelingen. Met altijd inclusief, sterke verhalen. Gydo van der Wal leert je met andere ogen kijken naar het Nederlandse landschap en brengt je opnieuw in contact met onze natuurlijke omgeving. Van het park om de hoek tot het wilde woud. Herontdek de natuur en proef de eetbare wildernis met Buit. 

In aflevering #41 van Once Upon A Taste de Podcast gaan we met Gydo van der Wal op zoek naar wilde vangst in de Kralingse bossen van Rotterdam. We gaan op landschappen proeverij, verschillende naaldbomen leren herkennen, ingrediënten verzamelen voor wilde glühwein (scroll naar beneden voor het recept) en op zoek naar de culinaire berenklauw. 

De bitterkoekjesplant uit de podcast is de Moerasspirea. Als je deze ook graag wil proeven, dan kan dat o.a. door de Holy Smokey blend of de Boswandeling blend van Wilder Land te proeven. Zij maken (on)kruidenthee om de biodiversiteit te stimuleren. Zij waren te gast in aflevering 20 van Once Upon A Taste de Podcast. Luister de aflevering hier!

Wil jij nu ook op smakelijke ontdekkingstocht in de natuur met Buit? Surf dan naar de website www.buit.eco om je in te schrijven voor een wildpluk wandeling of cursus, personeelsfeestje met koken op open vuur of Rewild reis. En volg @buit.eetbare.natuur op Instagram voor recepten, weetjes, om de sfeer te proeven en op de hoogte te blijven van alle toffe evenementen. Tot de volgende keer bij Once Upon A Taste de Podcast!

Portretfotografie: Adriënne Wildeman
Natuurfotografie: Anne Kaere

Buit eetbare natuur - Gydo van der Wal

Listen to the specific part

09:11
Bitterkoekjes uit de natuur
21:36
Glühwein met Douglasspar
23:27
Wildplukken om dichter bij de natuur te komen
47:47
Vertrouwen opbouwen

Episode Transcript:

GLÜHWEIN MET DOUGLASSPAR
Dit heb je nodig:

● 8 takjes Douglasspar (van ongeveer 10 cm lang) ● 1 bosje worteltjes van geel nagelkruid in stukjes ● 1 liter biologische rode wijn ● 1/2 biologische sinaasappel in partjes ● 1 kaneelstokje ● 1 eetlepel jeneverbessen ● agavesiroop naar smaak

Zo maak je het:

Schenk de wijn in een pan en voeg alle overige ingrediënten, behalve de agavesiroop toe. Verwarm langzaam tot bijna aan het kookpunt, maar laat het niet koken. Roer er van het vuur af een flinke scheut agavesiroop door. Zet de pan in een hooikist, Ecostoof of wikkel er een dikke deken om en laat minstens een half uur trekken. Hoe langer, hoe intenser de smaak. Giet de wijn door een zeef om alle stukjes te verwijderen en serveer de drank warm.

Buit wildpluk wandeling - Photo Anne Kaere

Meet your hosts:

Gydo van der Wal - Buit (Fotografie: Adrienne Wildeman)

Gydo van der Wal

BUIT Wildplukgids

Jamie Penders - Once Upon A Taste Podcast

Jamie Penders

Host - Once Upon A Taste de Podcast

Type at least 1 character to search