Het Zuyderblad – Linda Cebrian-Rampen

Linda Cebrian-Rampen Het Zuyderblad

Het Zuyderblad – Linda Cebrian-Rampen

Episode 48
1:02:38

Het Zuyderblad – Linda Cebrian-Rampen

Op de Brabantse velden waar vroeger asperges stonden en koeien graasden, op de Soerendonkse geboortegrond van Linda Cebrian-Rampen, groeit zij Nederlands eerste theeplantage. Het Zuyderblad is een smakelijke primeur die van grote waarde is voor ons Nederlands culinaire landschap en de ontwikkeling van onze Nederlandse theecultuur. 

In gesprek met Linda Cebrian-Rampen over hoe zij de 1e Nederlandse theeplantage ‘Het Zuyderblad’ startte, het boerendochtersdilemma, de thee-wok en de uitdagingen & overwinningen van het pionieren binnen de Nederlandse Theecultuur.

Meer luisteren?

In aflevering 46 met Theesommelier Mariëlla Erkens ontdek je gele thee & post-gefermenteerde thee, de beste manier om (ijs)thee te zetten, en de overeenkomsten tussen thee en wijn (ik kan alvast verklappen dat thee een super power heeft!).

We spreken kort over het belang van geur voor smaak en de koppeling met herinneringen. Hoe dat werkt leg ik in aflevering 1 uit, aan de hand van het Proust Effect.

Thee wok

Listen to the specific part

02:40
Tea-pairing
07:57
Thee doet niet onder voor wijn
09:49
Familiegeschiedenis
14:05
Ik wil het wel, maar kan het ook?
25:25
Kruiden/thee
30:04
Appels met thee vergelijken

Episode Transcript:

Bezoek de Brabantse Theeplantage
Ontdek het Zuyderblad door een rondleiding door de theetuin, ga zelf aan de slag als theemeester met de dagtraining thee maken of schuif aan bij een van de vele theeproeverijen. Ook voor bedrijven als daguitje in combinatie met vergaderruimte.
Theeplantage

Meet your hosts:

Linda Cebrian-Rampen - Het Zuyderblad

Linda Cebrian-Rampen

Theeplantagehouder Het Zuyderblad

Jamie Penders - Once Upon A Taste Podcast

Jamie Penders

Host - Once Upon A Taste de Podcast

Type at least 1 character to search