Mixblik – Esther van der Hoeven

Mixblik

Mixblik – Esther van der Hoeven

Episode 40
45:40

Mixblik – Esther van der Hoeven

Mixblik is een optimistische en eigenwijze sociale-onderneming, die met hartstocht werkt aan ingeblikte, duurzame maaltijden met een maatschappelijke impact. Gemaakt door nieuwe Rotterdamse vrouwen die aan een ondernemende toekomst bouwen. Rotterdamse kokkinnen met een werelds verhaal. Met als doel: vrouwen uit de bijstand trots en zichtbaar maken, waardoor we elkaars cultuur en smaken beter leren kennen. 

In de Rotterdamse eetfabriek leren de dames van alles over inkoop, voorraadbeheer, administratie én de Nederlandse taal. Mixblik zet blik opnieuw op de kaart. Middels wereldse, plantaardige gerechten met zo veel mogelijk lokaal verbouwde ingrediënten in een van de best recyclebare verpakkingen die er is.

Oprichtster van stichting Mixblik, Esther van der Hoeven vertelt ons over de lange weg van thuiskomen in een nieuw land – met een nieuwe taal. Wat het in de praktijk betekend om te moeten vluchten en opnieuw te beginnen in Nederland & hoe koken en eten de verbindende factor is om met vertrouwen te leren leren.

Ik kan iedereen aanraden om eens een kijkje te nemen op de Mixblik website. Daar kun je de lekkerste wereldse gerechten ontdekken zoals Kaapverdische katchupa, Vietnamese Cari Chai of Senegalese Mafé. En ik werd zelf helemaal vrolijk van – niet alleen de prachtige, kleurrijke etiketten- maar ook de begeleide playlists die je per Mixblik kunt beluisteren. Je kunt de blikken bestellen via de webshop, via crisp of kopen in een van de vele fysieke verkooppunten. Voor een kijkje achter de schermen en de gezichten achter de blikken volg ook @Mixblik op Facebook of Instagram.

Mixblik

Listen to the specific part

07:21
Dezelfde taal spreken
19:14
Het verschil maken
23:03
Een lange weg
28:26
Geniale vrouwen
31:00
Blik opnieuw op de kaart

Episode Transcript:

De lekkerste maaltijden in blik waar meer in zit

Mixblik is een sociale onderneming die nieuwe Rotterdamse vrouwen vooruit helpt door samen maaltijden te bereiden. Alle recepten zijn origineel ingebracht door de vrouwen die bij Mixblik werken. Mixblik maaltijden zijn gezond, vegetarisch en makkelijk klaar te maken. Wereldse gerechten met zoveel mogelijk biologische en lokale ingrediënten!

Mixblik

Meet your hosts:

Esther van der Hoeven - Mixblik

Esther van der Hoeven

Founder - Stichting Mixblik

Jamie Penders - Once Upon A Taste Podcast

Jamie Penders

Host - Once Upon A Taste de Podcast

Type at least 1 character to search