Wilder Land – Matthijs Westerwoudt

Wilder Land

Wilder Land – Matthijs Westerwoudt

Episode 20
41:33

Verwilderen met Wilder Land

Nederland staat bekend om zijn vlakke, uitgestrekte groene weides. Op het oog een mooi gezicht. Maar voor insecten en vogels zijn het eerder groene woestijnen, zonder een bloemetje om op te landen. Wilder Land heeft de handen ineen geslagen met boeren om de biodiversiteit te stimuleren. Zij laten zien dat een kwaliteitsproduct produceren én de natuur herstellen heel goed samen kunnen gaan.

In gesprek over culinaire biodiversiteit, een duurzaam verdienmodel voor boer én mens, en de smaak van de natuur.

Biodiversiteit

En ook jij kunt als luisteraar helpen om de biodiversiteit in Nederland te verbeteren. Bijvoorbeeld door Wilde kruidenthee te drinken óf je eigen thee-on-kruiden te zaaien. Voor een wilder land/ tuin/ balkon/ dakterras/ plantsoen/ stad/ en leven! Neem een kijkje op de website en volg @wilder.land via Instagram en Facebook om meer te leren over onze inheemse kruiden én hun culinaire toepassingen. 

Theeleut

Als je meer wil horen over thee met een missie, luister dan naar aflevering #18 van Once Upon A Taste de Podcast met David Kellerman van Frank About Tea. Over sociaal ondernemerschap en de missie om menselijkheid terug te brengen binnen the thee-industrie.

Listen to the specific part

08:44
Een Wilder Land
15:40
Duurzaam ondernemen
21:58
Biodiversiteit is van levensbelang
31:00
(On)kruidenthee

Episode Transcript:

Verwilderen

Door het inzaaien van inheemse kruiden en onkruiden, krijgen we steeds meer gezonde, bloemrijke weilanden en akkers. Wat niet alleen een walhalla oplevert voor onze natuurlijke bestuivers: zoals vlinders en bijen. Maar ook heerlijke, lokale kruiden- én on-kruiden-theeën. Zodat ook jij, jezelf kunt verwilderen met een heerlijke kop kruidenthee, die ook nog eens de Nederlandse natuur herstelt. Want biodiversiteit is van levensbelang voor ons allemaal.

Wilde kruiden

Meet your hosts:

Matthijs Westerwoudt

Co-Founder - Wilder Land

Jamie Penders - Once Upon A Taste Podcast

Jamie Penders

Host - Once Upon A Taste de Podcast

Type at least 1 character to search