Broodnood [Short Story] – Jamie Penders

Broodnood

Broodnood [Short Story] – Jamie Penders

Episode 47
9:44

Broodnood [Short Story] – Jamie Penders

Ik vond dat het weer hoog tijd werd voor het delen van een nieuw smakelijk verhaal uit eigen koker. In februari deed ik mee aan een lokale schrijfwedstrijd. En zoals dat gaat met schrijven, rolde er een verhaal uit mijn toetsenbord dat onthulde waar mijn hart van overstroomde. Een kijkje in mijn belevingswereld en een poëtische ode aan brood. Mijn korte verhaal met de titel: Broodnood. 

Als dit smaakt naar meer, dan is aflevering 29 van Once Upon A Taste een absolute aanrader. Het korte verhaal, geschreven en verteld door Simone Burgler: Een vers pak koffie beluister je hier.

Als het bij jou ook kriebelt om een smakelijk verhaal te delen, dan is Once Upon A Taste de Podcast jouw podium. Stuur me een mailtje via de contact pagina of een berichtje via instagram en wie weet horen we jouw smakelijke verhaal in een volgende aflevering. 

Credits voor de begeleidende muziek: Phase Shift by  Scott Buckley | www.scottbuckley.com.au | Music promoted by https://www.chosic.com/free-music/all/ | Creative Commons CC BY 4.0 | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ |

Broodnood - Once Upon A Taste de Podcast

Listen to the specific part

0:56
Hoop & Verlangen
02:08
Vers gebakken brood
05:06
De natte droom der mediterrane dieet
07:33
Mijn geluk in koolhydraten

Episode Transcript:

Brood heeft mij verleid

Het brood in mijn handen staat voor hoop en verlangen. De intimiteit van deeg op huid, en huid op deeg. Geen enkele leegte die niet gevuld kan worden door de gerezen koolhydraatrijke structuren die mijn aandacht winnen. Omsloten door een vacuüm van meel, water en zout. Brood heeft mij verleid. Redt mij uit de donkerte van het ongewisse. Samen brood breken, de kruimels van de romantiek, het hemelse sacrament. Pan del Cielo. De nederigheid van moederdeeg heeft mij vertrouwen gegeven. Om op te staan na de val. Brood lag niet in de lijn der verwachtingen. Het nodigt uit tot het gebruiken van je intuïtie. Het vergeeft. Geeft het goede voorbeeld. Zelfs vergeten brood "pain perdu" heeft waarde. "Pain perdu". Daar zeg je u tegen.

Meet your hosts:

Jamie Penders - Once Upon A Taste Podcast

Jamie Penders

Host - Once Upon A Taste de Podcast

Type at least 1 character to search