Paddenstoelenwandeling – De Paddenstoelenman

Paddenstoelenwandeling – De Paddenstoelenman

Episode 14
1:02:13

De Paddenstoelenman Podcastwandeling

Aangezien de herfst zijn intrede heeft gedaan – het zwammen hoogseizoen – is het hoog tijd om het eens te hebben over de paddenstoel. Deze fascinerende, mysterieuze vrucht van de schimmel, die op dit moment maar liefst 14.000 beschreven soorten kent. Ik ga in gesprek met niemand minder dan de Paddenstoelenman.

Reinier gaat ons inwijden in de wonderen-wereld van de paddenstoel. En hij laat ons de magie van deze fantastische fungi verder ontdekken in zijn workshops en online cursus eetbare- en magische paddenstoelen kweken. Zodat jij met huis-, tuin-, en keukenspullen zelf aan de slag kunt.

Wandel met ons mee!

Wandel met ons mee en ontdek de mooiste en lekkerste paddenstoelen. Leer meer over de pluk-etiquette, magische verhalen en sagen én culinaire tips. Inclusief sound effects zoals fluitende vogeltjes, knisperende blaadjes en zo nu en dan een fris briesje. 

Workshops & cursussen

Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar paddenstoelen en er meer over willen weten. Surf dan naar paddenstoelenman.nl om je in te schrijven voor een van Reiniers workshops, ga mee op paddenstoelenwandeling of neem een kijkje op Wildeschool.nl voor de online cursus; eetbare paddenstoelen kweken. En voor meer magische paddenstoelen verhalen en weetjes volg @paddenstoelenman en @dewildeschool op instagram.

Lekker Luisteren

Kun je geen genoeg krijgen van Podcastverhalen over het verzamelen van bijzondere ingrediënten uit de natuur? Luister dan ook eens naar aflevering #6 Fermentatie & Foraging met Heirloom Ferments Nathalie Moens.

biefstukzwam met de Paddenstoelenman

Listen to the specific part

02:16
Paddenstoelen proeverij
13:30
Wat is een paddenstoel?
16:39
Hoe het begon
50:51
Magische verhalen

Episode Transcript:

Natuurlijke habitat

In deze aflevering van Once Upon A Taste de Podcast gaan we het even helemaal anders doen dan normaal. Want als we meer te weten willen komen over paddenstoelen en de paddenstoelenman, kunnen we dat natuurlijk het best doen in zijn natuurlijke habitat! Reinier neemt ons mee op podcast-paddenstoelenwandeling in het bos. Wandel met ons mee en ontdek de mooiste en lekkerste paddenstoelen.

Reinier - eekhoorntjesbrood met de Paddenstoelenman

Meet your hosts:

De Paddenstoelenman - Once Upon A Taste de Podcast

Reinier Boon

De Paddenstoelenman - Educator, kweker

Jamie Penders - Once Upon A Taste Podcast

Jamie Penders

Host - Once Upon A Taste de Podcast

Type at least 1 character to search