Fermentatie & Foraging – Heirloom Ferments

Heirloom Ferments - Nathalie Moens

Fermentatie & Foraging – Heirloom Ferments

Episode 6
47:12

Heirloom Ferments – Fermentatie & Foraging

Heirloom Ferments ‘Chef de Ferment’ Nathalie Moens leerde door Fermenteren te vertrouwen op haar zintuigen en haar intuïtie.

In aflevering 6 van Once Upon A Taste de Podcast ga ik in gesprek met Nathalie Moens van Heirloom Ferments. Overvloed is het 1e woord dat in je opkomt bij het zien van alle mysterieuze, kleurrijke potten en flessen, gevuld met fermentatie-experimenten. Met verse seizoensingrediënten uit de moestuin, gered van de afvalcontainer of verzameld in de natuur.

En fermenteren kun je leren! Want Nathalie geeft ook workshops en wildpluk-wandelingen om kennis over fermentatie en wilde ingrediënten door te geven, en mensen te bekrachtigen om het zelf te doen.

Volg Nathalie op Instagram @heirloomferments om mee te genieten van de meest prachtige wilde beelden en fermentatie-projecten.

Foto credits: Jeanette van Mullem |  Chanine Verdonk

Nathalie Moens Heirloom Ferments

Listen to the specific part

03:14
Heirloom
11:19
De katalysator
14:14
Je intuïtie en je zintuigen gebruiken
31:14
Verbinding met de natuur

Episode Transcript:

Chef de Ferment

Handgeschreven etiketten en letterlijk wilde smaakcombinaties. Van Kombucha, mosterd, miso, tempeh, kimchi en zuurkool. Tot hotsauce, tafelzuur, vissaus, kaas, zuurdesem, vruchtenwijn en gemberbier. Allles uit de keuken van Nathalie Moens. Werken met alles wat de natuur te bieden heeft. Met respect en verwondering.

Heirloom Ferments - Nathalie Moens

Meet your hosts:

Nathalie Moens - Heirloom Ferments

Nathalie Moens

Chef de Ferment - Heirloom Ferments

Jamie Penders - Once Upon A Taste Podcast

Jamie Penders

Host - Once Upon A Taste de Podcast

Type at least 1 character to search