Receptloos koken – Marlies Kooiman

Receptloos - Marlies Kooiman

Receptloos koken – Marlies Kooiman

Episode 28
44:48

Receptloos koken – Marlies Kooiman

De een wat vaker dan de ander, maar ik denk dat we ons allemaal regelmatig afvragen: ‘Wat zullen we toch eens eten vandaag?’ Je wil lekker en gezond eten en daar het liefst geen uren voor in de keuken of de supermarkt staan. Misschien staat thuisbezorgd onder de sneltoets, eet je vaker dan je zou willen toegeven uit een pakje, en gaan de maaltijdboxen op den duur ook vervelen.

Marlies Kooiman ontdekte dat ze zonder kookboek eigenlijk een beetje als een vis op het droge in de keuken stond, en vond dat daar verandering in moest komen. Ze ontwikkelde een receptloos kookboek waarmee je uit de losse pols leert koken. Een methode met kennis over smaken en wereldkeukens, tips voor een slimme voorraad in huis en een hele boel voorbeelden om je voor eens en voor altijd te bevrijden van het recept en te kunnen koken op gevoel. 

Marlies deelt met ons haar keukengeheimen, hoe je leert vertrouwen op je eigen smakenpalet door Receptloos te koken en hoe zij haar eigenwijze kookboek volledig in eigen beheer uitbracht.

Als je benieuwd bent geworden naar receptloos koken, neem dan een kijkje op www.receptloos.nl, daar kun je ook het receptloos boek bestellen, en volg @receptloos_koken op instagram om voor eens en altijd korte metten te leren maken met het recept en te leren koken uit de losse pols!

Fotografie: Wouter van Twillert 

Receptloos - Marlies Kooijman

Listen to the specific part

05:28
Stressloos koken
08:26
Structuur in de wereldse keukens
14:54
De beperking van het recept
19:11
Smaakvol leren koken zonder recept

Episode Transcript:

Receptloos koken uit de losse pols

Je wil lekker en gezond eten en daar het liefst geen uren voor in de keuken staan. Misschien staat thuisbezorgd onder de sneltoets, eet je vaker dan je zou willen toegeven uit een pakje, en gaan de maaltijdboxen op den duur ook vervelen. Marlies liep tegen dezelfde uitdaging aan en heeft er haar missie van gemaakt om zoveel mogelijk thuiskoks stressloos te leren koken uit de losse pols.

Marlies Kooiman -Receptloos

Meet your hosts:

Receptloos Marlies Kooiman

Marlies Kooiman

Uitgever & Auteur - Receptloos kookboek

Jamie Penders - Once Upon A Taste Podcast

Jamie Penders

Host - Once Upon A Taste de Podcast

Type at least 1 character to search