Manon Henzen_ Eet!verleden

Eet!verleden – Manon Henzen

Episode 32
1:03:32

Eet!verleden – Manon Henzen

Het verleden kan ons veel leren over de toekomst. Manon Henzen neemt ons mee op reis door de smaken van het verleden. Als creatieve historica met een grote passie voor koken, heeft zij er haar missie van gemaakt om culinaire geschiedenis op de kaart te zetten. Door middel van haar historische cookcursussen, lezingen en culinaire reizen, als kookboekenauteur en Culinair Historisch projectmanager. Ontdek eeuwenoude recepten en bijzondere historische verhalen met Eet!verleden. 

Als je geïnteresseerd bent in meer culinaire geschiedenis. Neem dan een kijkje op de Eet!verleden website. Daar vind je alle culinair-historische reizen, kookcursussen en workshops. Zowel offline als online. Volg ook @eetverleden via instagram of facebook voor nog meer prachtige gerechten, taferelen en smaken uit het verleden. 

Smaakt de culinaire geschiedenis naar meer? Luister dan ook aflevering #16 met Culinair Etnoloog en oprichtster van de stichting Culinair Historisch Erfgoedcentrum Carolina Verhoeven over de inventarisatie van 10 jaar smaakervaring, haar liefde voor (en het belang van) Wecken en andere conserveringstechnieken, en de verschillende multiculturele culinaire gebruiken en smaken bij rouw en de uitvaart.

Culinaire geschiedenis Eet!verleden

Listen to the specific part

02:58
Garum - Romeinse vissaus
08:45
Historische smaken
39:00
Pronkpastei
57:04
Verrijking & verarming van smaken

Episode Transcript:

Historische hapjes

Romeinse vissaus Garum, nonnenfeestjes met oranjebloesem blaadjes, ingelegde tulpenbol in azijn, mosterdzaad en kurkuma, gekonfijte kweepeer met citroenzest en gekonfijte groene walnoot met staartpeper, lange peper & paradijskorrel. Culinaire geschiedenis geserveerd.

Eet!verleden Historische proeverij

Meet your hosts:

Eetverleden Manon Henzen

Manon Henzen

Culinair Historisch Projectmanager

Jamie Penders - Once Upon A Taste Podcast

Jamie Penders

Host - Once Upon A Taste de Podcast

Type at least 1 character to search