Smaak als wapen – Lisa Jansen

Lisa Jansen

Smaak als wapen – Lisa Jansen

Episode 19
44:30

Lisa Jansen – Smaak als wapen

Lisa Jansen strijd voor een wereld waarin we niet alleen liever zijn voor elkaar, maar ook voor onszelf. Als schrijver, trainer, spreker en podcastmaker biedt ze individuen en organisaties handvaten om bij te kunnen dragen aan meer gelijkheid en inclusiviteit. Door onderwerpen als validisme, gewichtsstigma, toegankelijkheid, veganisme en activisme aan te kaarten, laat Lisa ons zien dat je door dicht bij jezelf te blijven, de meest blijvende impact kunt maken.

In gesprek over genieten zonder schuldgevoel, de politiek van eten en smaak als wapen. Maar ook over Oma’s Appeltaart en de ‘Pindakaas Treatment’.

Een positief verschil maken

Als je zelf ook een steentje bij wil dragen om een positief verschil te maken, maar weet je niet zo goed waar te beginnen. Dan kan ik je van harte aanbevelen om Lisa’s boek ‘Laat je horen’ te lezen of te luisteren. Voor meer inspiratie kun je de Podcast van Big Vegan Sister hier terugluisteren en @bigvegansister volgen op Instagram.

Studio Stoofpot

Mocht je meer willen lezen over inclusieve sprekers en hun verhalen, neem dan een kijkje op de website van Studio Stoofpot of volg @studiostoofpot op Instagram. Zij helpen welwillende organisaties en ondernemers een inclusiever en toegankelijker leer- en werkklimaat te creëren.

Lekker luisteren

Heb je met plezier geluisterd naar deze aflevering en wil je geen enkele aflevering missen van Once Upon A Taste de Podcast? Abonneer je dan op Once upon A Taste de Podcast via Spotify of Apple Podcasts en volg @onceuponataste.podcast op Instagram voor alle updates en behind the scenes!

Listen to the specific part

14:07
De politiek van eten
19:04
Eten zonder schuldgevoel
21:31
Food shaming & body shaming
35:11
Weapon of choice

Episode Transcript:

Laat je horen!

In 2020 lanceerde zij het boek ‘Laat je horen’. De activistische beginnersgids voor jong en oud. Voor iedereen die een positief verschil wil maken in de wereld, en graag wil weten: hoe en waar te beginnen. Want volgens Lisa hebben we niet één perfecte activist nodig, maar miljoenen imperfecte activisten met het hart op de juiste plek.' Zo maken we deze aardbol samen een mooiere plek..

Laat je horen

Meet your hosts:

Lisa Jansen

Co-Founder - Studio Stoofpot

Jamie Penders - Once Upon A Taste Podcast

Jamie Penders

Host - Once Upon A Taste de Podcast

Type at least 1 character to search