No & Low Drinks – Esmee Langereis

Esmee langereis

No & Low Drinks – Esmee Langereis

Episode 49
57:02

No & Low Drinks – Esmee Langereis

Het terrasjes seizoen is in aantocht. Je kunt de vermenging van speciaalbiertjes, koude rosé en bittergarnituur al bijna ruiken. Maar er gloort een nieuw tijdperk aan de horizon van mocktails en ‘droge maanden’. Esmee Langereis was ruim 10 jaar wijnjournalist voordat ze stopte met drinken. Nu is zij specialist op het gebied van prikkelende alcoholvrije dranken. Want als er iémand verstand heeft van het vloeibare genot, mét en zonder alcohol, dan moet je bij Esmee Langereis en ‘What to drink’ zijn. 

In aflevering 49 van Once Upon A Taste de Podcast schuiven we aan bij alcoholvrij wijnjournalist en No & Low Drinks Editor Esmee Langereis. In gesprek over haar rigoureuze keuze om als wijnjournalist te stoppen met drinken, de grenzeloosheid en de sociale druk die kleven aan alcohol. En natuurlijk ook over alcoholvrije drank tips, méér smaak zonder beneveling en functional drinks/drinks with benefits.

Als je nieuwsgierig bent geworden naar tips voor een enorm scala aan alcoholvrije dranken, meld je dan aan voor de nieuwsbrief van What to Drink. En volg @esmeelangereis & @whattodrink.nl op instagram. Want ook zonder alcohol hoef je niet saai te drinken of iets te missen! 

Meer luisteren?

Esmee tipt op whattodrink.nl onder andere de Holy Smokey (part II) Kombucha van Wilder Land. Co-Founder Matthijs Westerwoudt vertelt in aflevering 20 over culinaire biodiversiteit, een duurzaam verdienmodel voor boer én mens, en de smaak van de natuur.

What to drink banner 14x9

Listen to the specific part

07:35
Meer smaak, zonder beneveling
13:01
Prioriteiten
20:36
Een leven doordrenkt met alcohol
25:41
De genormaliseerde kater
28:49
De dorst droogde op

Episode Transcript:

What to Drink!?

Als je even niet drinkt. Een hele maand, of alleen door de week. Als je zwanger bent, medicijnen slikt of gewoon geen zin hebt in alcohol. ‘Wat als wijn en bier geen optie zijn?’ Dat vroeg wijnjournalist Esmee Langereis zich steeds vaker af. Want soms heb je enorme zin om iets spannends te drinken, maar niet in de alcohol. Op Whattodrink.nl doet zij verslag van haar zoektocht naar de lekkerste alcoholvrije flesjes en wat er allemaal voor spannends gebeurt in dit nieuwe segment (spoiler: veel!). Tips voor de beste alcoholvrije wijn, 0.0 spirits, biertjes en adressen. Interessant voor iedereen die houdt van mooie dranken en zin heeft in een feestje, maar die om wat voor reden dan ook (even) bedankt voor de alcohol.

What to drink

Meet your hosts:

Esmee Langereis by Sacha de Boer

Esmee Langereis

Alcoholvrij wijnjournalist - No-&-low drinks Editor

Jamie Penders - Once Upon A Taste Podcast

Jamie Penders

Host - Once Upon A Taste de Podcast

Type at least 1 character to search