Wilde en Zure Bieren – Nevel

Thumbnail - Mattias Terpstra - Nevel Wild Ales

Wilde en Zure Bieren – Nevel

Episode 10
33:24

Nevel Wild Ales

2 vrienden Mattias Terpstra & Vincent Gerritsen ontmoeten elkaar tijdens hun studie Natuurkunde bij de Hobby Brouwclub van hun studievereniging. Ze vonden elkaar in hun gedeelde passie voor smaak en ideologie op het gebied van duurzaamheid en natuurbehoud.

Want voor Nevel is brouwen meer dan bier maken. Het is de weg naar een nieuwe balans. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en werken met wat de natuur te bieden heeft, ligt ten grondslag aan alles wat zij doen. Nevel maakt eigenzinnige, lokale en wilde bieren in Nijmegen. Met natuurlijk geteelde kruiden, fruit, boombast en zelfs groenten uit de nabije omgeving.

In 2021 werd Nevels Meander uitgeroepen tot het beste bier van Nederland. Maar het bier vloeit ook regelmatig voorbij de landsgrenzen naar verschillende Europese bierfestivals. ‘Bieren die niet schreeuwen, maar die veel te zeggen hebben.’ En dat verhaal wil ik graag met jullie delen. 

Neem een kijkje in de Nevel webshop voor de complete selectie wilde en zure bieren en support de missie van Nevel om mensen opnieuw te verbinden met de natuur en daarmee de bron waar al ons eten en drinken vandaan komen. Volg @Nevelwildales op Facebook en Instagram of bezoek de Nevel brouwerij op de rondweg 15 in Nijmegen.

Nevel Hop Oogst-Once Upon A Taste Podcast

Listen to the specific part

05:52
De naam Nevel
09:26
Wilde & zure bieren
12:44
Een nieuwe balans
23:30
Van brouwen tot bier

Episode Transcript:

Een nieuwe balans

Voor Nevel is brouwen meer dan bier maken. Het is de weg naar een nieuwe balans. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en werken met wat de natuur te bieden heeft, ligt ten grondslag aan alles wat zij doen. Nevel maakt eigenzinnige, lokale en wilde bieren in Nijmegen. Met natuurlijk geteelde kruiden, fruit, boombast en zelfs groenten uit de nabije omgeving.

Nevel Purper - Once Upon A Taste Podcast

Meet your hosts:

Mattias - Nevel Wild Ales - Once Upon A Taste Podcast

Mattias Terpstra

Co-Founder - Nevel Wild Ales

Jamie Penders - Once Upon A Taste Podcast

Jamie Penders

Host - Once Upon A Taste de Podcast

Type at least 1 character to search