De Joodse keuken van Esther Erwteman

De Joodse keuken van Esther Erwteman

De Joodse keuken van Esther Erwteman

Episode 27
1:02:11

De Joodse keuken van Esther Erwteman

Mensen en verschillende culturen bij elkaar brengen met eten — dat is de ideale combinatie die Esther Erwteman voor ogen had toen ze Esther’s Cookery startte: samen koken, samen eten en samen leven in de Amsterdamse kookstudio. Deze prachtige missie reikt nu ver buiten de Amsterdamse grenzen met haar kookboeken: Nosh – Esther’s vegetarische Joodse keuken & Tahin – een ode aan hét basisingrediënt van de Midden-Oosterse keuken. 

In 2016 werd Esther’s grote droom, om haar eigen professionele kookstudio te openen, werkelijkheid. Esther’s Cookery – Dé vegetarische kookstudio van Amsterdam, die inmiddels is uitgegroeid tot deli, webshop en fysieke winkel. Met recepten uit alle windstreken en biologische seizoensgroenten uit de tuin van haar man jaier – chef moestuin.

Ik heb genoten van elke seconden dat ik mocht luisteren naar Esther’s prachtige verhalen en ben zo blij dat ik ze met jullie mag delen! Over de Joodse eet-tradities uit haar jeugd, de avonturen van 7 jaar Esther’s Cookery en leven en ondernemen met dankbaarheid. Maar ook hoe Esther in elke stad haar hart verloor. Want liefde gaat immers door de maag!

Laat je vooral inspireren door Esther. Of je nu langs komt in de Cookery voor een workshop vegetarisch koken, gezellig komt shoppen in de winkel of webshop voor de lekkerste ingrediënten of thuis aan de slag gaat met Nosh of Tahin. Ik weet heel zeker dat het je heel veel plezier en inspiratie gaat opleveren!

In aflevering #23 van Once Upon A Taste de Podcast gaan we aan tafel met Elvan Ünlü. Zij verzorgde de fotografie voor Esther’s kookboeken én voor de Bijbel van de Turkse keuken van Hale Amus Vermeulen die haar verhaal met ons deelt in aflevering #24.

Fotografie: Elvan Ünlü
Styling: Tinne de Ceuster

Tahin - Esther’s Cookery

Listen to the specific part

02:33
Orgeade & Gember Bolen
18:52
Religie & Gezelligheid
21:31
Joodse tradities van thuis
34:52
Liefde gaat door de maag

Episode Transcript:

Home is where the heart is

Jarenlang reisde Esther voor haar werk de hele wereld over en kwam zo in aanraking met de meest verrukkelijke verhalen en recepten uit landen als India, Ghana, Israël, Indonesië en Kameroen. Eenmaal thuis combineerde ze de buitenlandse smaken met de Nederlands-Joodse recepten en eettradities die ze van haar moeder leerde.

De Joodse keuken van Esther Erwteman

Meet your hosts:

Esther Erwteman - Esther’s Cookery

Esther Erwteman

Founder - Esther’s Cookery & Kookboeken Auteur

Jamie Penders - Once Upon A Taste Podcast

Jamie Penders

Host - Once Upon A Taste de Podcast

Type at least 1 character to search