Smaak door de lens van Elvan Ünlü

Smaak door de lens van Elvan Ünlü

Episode 23
44:32

Smaak door de lens van Elvan Ünlü

Achter alle prachtige kookboeken van getalenteerde chefs staat een fotograaf die de gerechten tot leven brengt. Het vertellen van een verhaal. Niet uitgedrukt in woorden, maar in beeld. Door het vastleggen van een moment, en bijna tastbaar te maken in kleuren, texturen en vormen. Kun je bijna proeven door het papier heen. Hét bewijs dat je niet altijd het hoogste woord hoeft te voeren om een belangrijk verhaal te vertellen. Een impactvolle rol die in mijn optiek vaak onderbelicht blijft.

In gesprek met culinair fotografe Elvan Ünlü. Over smaakervaring door de lens als fotograaf, culinair erfgoed en eten met je ogen. 

Als jij ook graag wil fotograferen met Elvans backdrops of een keer mee wil doen met een workshop food fotografie & editing neem dan vooral een kijkje op elvanunlu.com en volg @elvanunlu_ voor de meest verlekkerende food foto’s. 

Elvan Ünlü Fruity

Listen to the specific part

08:34
Hoe het begon
20:54
De smaak van de hand
29:51
Eten verbindt
39:45
Zonder regels

Episode Transcript:

Eten met je ogen

Je kunt Elvan haar foto’s kennen van onder andere de kookboeken Nosh & Tahin Van Esther Erwtenman, de bijbel van de Turkse keuken van Halle Amus Vermeulen, Gwenns Bakery & Verschillende uitgaves van Miljuschka magazine. Met Elvans backdrops helpt ze menig ondernemer om hun food- & productfotografie naar een hoger niveau te tillen en zich te wanen in het marmer en de tegels van Anatolië. De voedingsbodem van haar grootste inspiratiebron.

Elvan Ünlü in actie

Meet your hosts:

Elvan Ünlü portret shot

Elvan Ünlü

Culinair fotograaf - Founder Elvan’s Backdrops

Jamie Penders - Once Upon A Taste Podcast

Jamie Penders

Host - Once Upon A Taste de Podcast

Type at least 1 character to search