Once Upon A Taste – Jamie Penders

Thumbnail Once Upon A Taste

Once Upon A Taste – Jamie Penders

Episode 21
6:16

Once Upon A Taste

Ik leef voor smaak. Als smaak er niet meer zou zijn, dan hoeft het niet meer voor mij, het leven. Deze realisatie en het hardop uitspreken daarvan maakte heel plotseling glashelder wat mijn missie eigenlijk is in het leven. Waar ik met bloed, zweet en tranen zo lang, en tot dan toe ter vergeefs naar gezocht had.

Heb je met plezier geluisterd naar deze aflevering en wil je geen enkele aflevering missen van Once Upon A Taste de Podcast? Abonneer je dan op Once upon A Taste de Podcast via Spotify of Apple Podcasts en volg @onceuponataste.podcast op Instagram voor alle updates en behind the scenes!

Once Upon A Taste - Jamie Penders

Listen to the specific part

01:58
Wat als er geen smaak meer zou zijn?
02:23
Maak van smaak een prioriteit
03:16
Echt proeven, dat komt pas dichtbij
04:02
Smaak voor het leven

Episode Transcript:

Mijn grootste wens en tegelijkertijd mijn grootste angst schuilen achter deze missie.

Mijn ultieme wens voor het leven, vóór mij, met mij en na mij is: dat iedereen kan blijven genieten van goed en lekker eten. En mijn grootste angst is dat dit niet meer mogelijk is voor iedereen, in de toekomst, maar zeker ook op dit moment al.

Dat we eigenlijk niet meer weten wat eetbaar is en wat niet.

Waar ons eten vandaan komt. Wie het voor ons maakt en hoe dan precies. Dat we niet meer goed voelen wat ons echt verzadigd of voedt. Hechten we nog voldoende waarde aan de smaak en de voeding van kwaliteit? En de tijd en de aandacht die dat vergt. Want, nie lekker, maar veul toch? Dat we gaan denken in goed en slecht. Dat smaak soms meer gaat om overleven, dan om leven. Smaak is voor iedereen. Waar je ook vandaan komt, hoe gevuld jouw bankrekening ook is. Ook al doet de politiek of de maatschappij soms anders voorkomen.

Once Upon A Taste werd onbedoeld een metafoor voor een toekomstbeeld dat ik absoluut wil voorkomen.

Want wat als er geen smaak meer zou zijn? Wat als smaak de geschiedenisboeken in verdwijnt als iets dat ooit was. Ooit heel lang geleden, toen was er nog smaak. Once Upon A Taste.

Dus geniet ervan, zolang het nog kan.

Of maak van smaak een prioriteit. Stem met je vork. Waardeer dat wat op je bord ligt. Wie het voor jou heeft gezaaid en geoogst. Wie het voor jou heeft klaargemaakt. Ook als jij dat zelf bent. Ga eens op avontuur bij een boer of tuinder en ontdek prachtige lokale groenten en fruit. Ga eens langs bij de bakker, kaasboer of molenaar. Support your locals. Ga op safari in jouw dorp of stad en proef het verschil. Want niet alles dat goed is hoeft van ver te komen. Ambacht is een vak dat zo waardevol is voor ons allemaal. Waarvan het eeuwig zonde zou zijn als we ons dat pas realiseren wanneer het gereduceerd is tot een bladzijde in onze geschiedenis.

Deel jouw favoriete gerecht of recept eens met je buren.

Lekker kneuteren in het bos of in een tuin. Sta eens stil bij wat je eet. Wat je proeft. En geniet. Durf jij dat? Want smaak, echt proeven, dat komt pas dichtbij. Alles wat je aandacht geeft groeit. En naar mijn wens is dat liefde voor smaak. Liefde voor onze natuur en dus ook voor elkaar.

Smaak betekend voor mij, proeven met al je zintuigen.

Geuren ruiken, texturen horen, kleuren, structuren en composities zien, proeven met zowel je smaakpapillen als met je neus en voelen als een samenspel van je huid en je tong. Door het prikkelen van al je zintuigen, nieuwe smaken ervaren, ontdekken en herontdekken.

Ik leef voor smaak. Smaak voor het leven.

Smaak brengt je terug in contact met jezelf, met elkaar en vooral met de natuur. Jouw eigen natuur. Niet iets dat je bezit, maar waar we samen onderdeel van zijn.

Daarom neem ik je in Once Upon A Taste de Podcast mee op reis om samen nieuwe smaakervaringen te ontdekken en vertrouwde smaakervaringen te herontdekken.

Door persoonlijke verhalen en kennis – die verloren dreigt te gaan – met jou te delen. In gesprek met allerlei inspirerende mensen die ieder op hun eigen manier een bijzondere smaakervaring creëren en/of leven. Die het net even anders durven te doen. Of met trots tradities voortzetten en overdragen aan de nieuwe generaties.

Wat al deze mensen met elkaar geween hebben, is dat zij stuk voor stuk hun hart volgen.

Hun eigen pad bewandelen met vallen en opstaan. Zich kwetsbaar durven op te stellen door hun verhalen en ervaringen met ons te delen. Een herinnering aan dat we mens zijn en geen enkele droom in een nacht gebouwd is. Zij durven het anders aan te pakken en te kiezen voor wat hen diep van binnen drijft. Zij zijn het bewijs dat het mogelijk is om je passie te volgen en ondertussen trouw te blijven aan wie je bent en waar je in gelooft.

Laat je inspireren door smaak.

Want Once Upon A Taste staat volledig in het teken van smaakervaring in de breedste zin van het woord. Smaak, emotie, herinnering en verbinding. Met echte mensen, echte verhalen, echte emoties, en echte smaken.

Thumbnail Once Upon A Taste

Meet your hosts:

Jamie Penders - Once Upon A Taste Podcast

Jamie Penders

Host - Once Upon A Taste de Podcast

Type at least 1 character to search