Het Verliesdiner – Babet te Winkel & Miek Crouzen

Het Verliesdiner - Foto door Eva Leget

Het Verliesdiner – Babet te Winkel & Miek Crouzen

Episode 42
1:05:50

Het Verliesdiner – Babet te Winkel & Miek Crouzen

Het Verliesdiner. Het diner waar alle tafelgasten verbonden zijn door dat wat zij verloren zijn op de weg door het leven. Waarbij de rouw op tafel mag, in plaats van eronder. Waar ruimte is voor verlies in alle vormen. Van verloren liefdes en vriendschappen, toekomstdromen die niet uit zijn gekomen en verlies van vertrouwen. Tot rouw om je lichaam die je in de steek laat, je gezondheid die faalt of om wie je ooit was. Samen verteren we dat wat niet te verteren valt. Een zorgvuldig samengestelde avond gevuld met voeding voor lichaam en ziel, dialoog, stilte, kunst en ritueel. 

Ik kan me voorstellen dat je na dit gesprek ook de behoefte voelt om aan te schuiven aan de tafel van het verliesdiner. Via deze link blijf je op de hoogte van alle komende verliesdiners. En natuurlijk is het ook heel verzachtend om Miek @praktijk_debasis & Babet @verlieskunst te volgen via Instagram. Ze organisereren zowel samen als afzonderlijk enorm veel helende evenementen, cursussen en workshops.

Smaak & rouw zijn veel meer met elkaar verbonden dan het op het eerste gezicht doet voorkomen. Eerder verschenen deze podcasts: over de multi-culturele culinaire rituelen bij rouw & uitvaart (luister hier), en De smaak van rouw (luister hier) – over opgroeien als dochter van een chefkok.

Het Verliesdiner - Foto door Eva Leget

Listen to the specific part

13:30
Meer ruimte maken voor rouw in alle vormen
21:00
Rouw heeft geen recept
29:21
Het bord te veel
52:52
De Tussentijd
57:31
Erkenning

Episode Transcript:

Het Verliesdiner

In aflevering #42 van Once Upon A Taste de podcast mogen we om de tafel met de initiatiefnemers van het Verliesdiner: Babet te Winkel & Miek Crouzen. In gesprek over verschillende vormen van verlies, losraken, de leedlat en natuurlijk hét Verliesdiner!

Het Verliesdiner - Foto door Eva Leget

Meet your hosts:

Miek Crouzen

Miek Crouzen

Founder - Prakijk De Basis - Psycholoog

Babet te Winkel door Coco Olakunle

Babet te Winkel

Founder Verlieskunst - Auteur ‘Zien in het donker’ - Lichaamsgericht Therapeut

Jamie Penders - Once Upon A Taste Podcast

Jamie Penders

Host - Once Upon A Taste de Podcast

Type at least 1 character to search