Spice First – Sophie Fleur Jongebloed

Spice First - Sophie Fleur

Spice First – Sophie Fleur Jongebloed

Episode 53
1:11:02

Spice First – Sophie Fleur Jongebloed

Onze keukenkastjes staan er vol mee. Geurige specerijen van heinde en verre. We vinden het heel gewoon, maar het is onwijs bijzonder. Zaadjes en vruchten van de meest exotische bomen, planten en struiken. Spice girl Sophie-Fleur Jongebloed deelt met Spice First haar enthousiasme voor specerijen en neemt je mee op herontdekkingstocht naar de waarde van specerijen. Door te kijken naar eeuwenoude rituelen, Ayurvedische kennis, duurzame landbouw, verschillen tussen variëteiten en ons dagelijks leven.

Wat is een Dabba? Waarom is de oogstdatum van specerijen van belang en hoe lang bewaar je jouw specerijen eigenlijk? Wat is nu eigenlijk het verschil tussen kruiden en specerijen? Spice Specialist Sophie Fleur Jongebloed vertelt het ons allemaal in aflevering 53 van Once Upon A Taste de Podcast.

Verder luisteren?

Specerijen hoeven niet altijd van ver te komen. In aflevering 41 proeven we samen met BUIT wildplukgids Gydo van der Wal de culinaire berenklauw, ons Nederlands inheemse specerij.

In aflevering 24 laat Hale Amus Vermeer ons kennis maken met de diversiteit van de Turkse keuken en ontdekken we verse Sumac.

 

Spice First

Listen to the specific part

07:44
Masala Dabba
23:26
Spice versus Chilly
28:57
Waar komt mijn specerij vandaan?
32:05
Proef het terroir
56:16
(Tijd)reizen met specerijen

Episode Transcript:

Spice First

Schuif aan bij de community spice diners, blend je eigen spice blend en (her)ontdek het karakter van een wereld aan specerijen. Check voor de aankomende workshops en diners www.spicefirst.nl en spice up your life met Spice first.

Meet your hosts:

Sophie Fleur Jongebloed

Founder - Spice First - Spice Specialist

Jamie Penders

Host - Once Upon A Taste de Podcast

Type at least 1 character to search